De Belgian Travel Summit 2019

Met een zestigtal waren we, de delegatie reisprofessionals die tijdens de eerste Belgian Travel Summit in Ras Al Khaimah aan een mooie toekomst voor de Belgische reissector willen bouwen. Met dit unieke initiatief sloegen de ABTO, CLIA, UPAV en VVR de handen in elkaar. Een duidelijk signaal dat ook bij alle deelnemers was overgekomen: samenwerken ten voordele van onze favoriete sector.

Ervaren experts en ambitieuze jonge wolven uit grote en minder grote organisaties spendeerden een vijftal dagen samen in de Emiraten om er de basis te leggen voor een toekomstvisie die de sector vooruit moet duwen. Er werd samen nagedacht over duurzaamheid, opleiding, digitalisering en business development. Voor een keer zaten we niet als concurrenten aan tafel, maar werd vanuit een ongedwongen sfeer samen gedebatteerd over de verantwoordelijkheden die wij als sector moeten opnemen. Voor onze klanten, onze organisatie, onze collega’s en onze planeet.
 

Foto: Travel Magazine

 

Wat hebben we onthouden?

  1. Meer dan ooit wil de reissector als één sterke stem naar buiten komen, met verenigde krachten.
  2. Meer dan ooit is de reissector zich ervan bewust dat de wereld snel aan het veranderen is en dat de reissector zich mee moet aanpassen: zowel op vlak van duurzaamheid, technologie, welzijn van alle betrokken stakeholders.
  3. Meer dan ooit zijn we er ons als sector van bewust dat de klant geen eigendom van ons is. We moeten als sector zorgen dat we de klant bijstaan om de beste reiservaring te bieden die hij zich maar kan wensen: voor, tijdens en na zijn vakantie.
  4. Meer dan ooit zijn we er ons als sector van bewust dat — als we allemaal ons steentje bijdragen — er ons een hele mooie toekomst staat te wachten.

 

Foto: Travel Magazine